Projekti Rilindjes Urbane në Belsh

Projekti ndodhet në qendrën e qytetit, dhe përfshin rikonstruksionin e sheshit qëndror të qytetit duke parashikuar hapësira të gjelbra, shlodhëse, ndriçim, sistemimin e bregut të liqenit në zonën e qendrës, krijimin e një anfiteatri në trajtën e forumit qytetar, shatërvane, rikostruksionin e fasadave përreth sheshit të qendrës, ndërtimin e një moli turistik si dhe skulptura arkitektonike në shesh.

« 1 of 3 »

 


USAID me projekte konkrete për zhvillimin e turizmit në Belsh

1 Dhjetor 2016/ Belsh, Shqiperi – TIFF (Tourism Investment and Finance Fund) zbuloi zyrtarisht projektin e plote te zhvillimit te biznesit per Parkun e Liqenit ne Belsh. Me 5 biznese te reja dhe 15 vende te reja pune te krijuara, Parku i Liqenit eshte investimi i pare i programit te zhvillimit te turizmit te USAID/Albania ne bashkepunim me ambasaden e Suedise ne Tirane. Parku i Liqenit në Belsh, është destinacioni më i ri turistik në Shqiperinë qëndrore. Në me shumë se 10 pika të ndryshme, ju mund të lundroni në liqen, të bëni xhiro me biciklete rreth tij, të ndaloni tek fusha jonë e golfit në miniature, të hani dhe të darkoni si të ishit një me natyrën, dhe të prodhoni e shijoni vajin tuaj të ullirit.

« 1 of 5 »